Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan tahin faydalarıyla, kullanım alanıyla ve kolay üretim sebebiyle ülkemizin mutfağının başlıca lezzetlerinden bir tanesidir. Tahin, susam bitkisinin ezilmesi aşamasından sonra meydana gelen bir lezzettir. Hammadde olarak susamın kullanılması tahinin hafif koyu ve hafif katı bir kıvama gelmesi sebebiyle hem tat hem de görünüm itibariyle muhteşem lezzetler sunmaktadır. Tahin ülkemizde en çok kış aylarında kahvaltı saatlerinde tüketilen bir yiyecektir. Tahin, sadece çok iyi kalitede olan susam tanelerinin ezilmesi sonucu üretilebilen ve üretilen tahinin sadece lezzet açısından tamamen uygun halde olmasıyla mutfaklarımızda kadar gelebilen bir eşsiz tariftir.

Tahin Kullanım Alanları Nelerdir?

Tahin kullanım alanlarını incelediğimizde aslında çok fazla bir kullanım alanı olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. Sebebi ise tahinin bir kahvaltı gıdası olmasıdır. Aslında tahin gün içerisinde de rahatlıkla tüketilebilir olmasına rağmen zeytin, peynir, domates ya da bal gibi adı kahvaltı ürünleri grubunda yer almaktadır. Buna rağmen sunduğu eşsiz lezzet ve sağladığı yüksek faydalar sebebiyle hem ülkemizde hem de dünyada kabul görmüş ve olağanüstü tüketim rakamlarına ulaşmış bir üründür.

Tahin Faydaları Nelerdir?

Tahin, yüksek oranda kalsiyum, çinko, C vitamini, demir ve selenyum sağlamaktadır. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içeriğinde bulunduran bu besleyici ve doyurucu gıda Ortadoğu’da, Uzakdoğu’da ve Afrika ülkelerinde geleneksel olarak tüketilen bir üründür. İçeriğinde ayrıca B,C,D ve E gibi vitaminleri de barındıran tahin, aynı zamanda lignan, antioksidan ve yüksek doymamış yağ oranıyla vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlar. Tahin ülkemizde genellikle bal ve pekmez gibi ürünlerimizle karıştırılarak çok daha zengin bir tat elde edilme ile tüketilen bir üründür. Aslında tahin tek başına dahi çok fazla yeterli iken pastalarımızın içerisinde, çöreklerimizin içerisinde, poğaçalarda ve ekmeklerimizin içerisinde de tahin kullanarak tükettiğimiz tüm besinlerin daha da zengin hale gelmesine sağlayabiliriz. Hem yemeklerimizde hem eşsiz diğer tariflerimizde lezzeti ve sunduğu sonsuz fayda sebebiyle kullandığımız tahin aynı zamanda ülkemizin geleneksel gıdalarından bir tanesidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir