Krokan, hepimiz bu eşsiz gıdanın adını pek çok sefer duyduk. Özellikle pasta, krema, tatlı ve diğer tüm çeşitli tariflerimizde kullanmaya özen gösterdiğimiz krokan aslen Fransız mutfağına ait bir üründür. Fransızca kelime anlamı olarak çıtır anlamına gelen krokan hemen hemen her evde de rahatlıkla üretilebilen bir üründür. İçeriğinde su şeker ve çeşitli kuruyemiş gibi malzemelerle üretilmesi sebebiyle ek bir ürüne ihtiyaç duymadan 1 saat gibi bir sürede rahatlıkla krokan elde edilebilir. Krokan hem yapım kolaylığı hem bol kullanım alanı hem de yüksek faydaları sebebiyle sadece Fransa’da değil aynı zamanda ülkemizde ve tüm dünyada da çok fazla tercih edilen bir ürün haline gelmiştir.

Krokan Nerelerde Kullanılır?

Krokan kendi başına tüketilebilen bir üründür. Aynı zamanda pastalarımızda, keklerimizde, pekmezimizin içerisinde, bal ve susamlarımızla karıştırılarak tüketilebilen bir üründür. Ülkemizde en çok pekmezli krokan adı ile tabir ettiğimiz tarifle beraber tüketilmektedir. Susamlı ve ballı krokanda aynı şekilde ülkemizde çok fazla tüketilmektedir. Ani kan şekeri düşüşü gibi sebeplerden ötürü acil tatlı ve şeker ihtiyacı duyan insanlar için krokan vazgeçilmez bir lezzettir. Hem lezzetiyle hem de yüksek şeker miktarı ile hızlı kan şekeri düşüklüğü yaşayan insanlar içinde yüksek oranda faydalar sağlamaktadır. Krokan çeşidi ve bol tarifi ile hemen hemen diğer tüm ürünlerimiz ve tariflerimize rahatlıkla eklenebilir ve tercih ettiğimiz tüm yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir.

Krokan Faydaları Nelerdir?

İçerdiği yüksek şeker sebebiyle kış aylarında üşüme yaşayan ve hatta yaz aylarında dahi üşüme hissi uyanan insanlarda bu hissin ortadan kaybolmasına sebep olur. Yüksek protein içermesi sebebiyle sporcuların ve düzenli spor yapan insanların kas yapımı, kas onarımı ve güçlendirmesi bakımından da yüksek oranda fayda sağlar. Gün içerisinde ihtiyaç duyduğumuz tatlı ihtiyacının tamamını giderilmesinde yardımcı olur. Yetişkin insanların lezzetli bir şekilde tüketebileceği ve çocukların da ufak atıştırma olarak kullanabileceği muazzam bir tarif olan krokan içeriğine eklenen badem, ceviz, fındık gibi ürünlerle daha da faydalı hale getirilebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir